Al llarg del temps, he reflexionat sobre el paper cultural de les àrees perifèriques de les grans urbs. A Santa Coloma vaig poder viure de primera mà el doble intent de teoritzar sobre el tema i, alhora, col·laborar en el forjament d’un imaginari artístic i literari propi. Tal va ser el cas, per exemple, de l’escriptura de l’assaig reivindicatiu de l’obra de Màrius Sampere.
De tot això en parlaré a l’acte que han organitzat ACOLITE i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, i en què comparteixo taula amb l’escriptora Sílvia Soler sota la conducció de Rodolfo del Hoyo.
14 de novembre, 19.30 h. Centre Cultural Can Sisteré.
Diu l’organització:
Trobada que pretén posar en valor la literatura feta a ciutats com Santa Coloma, socialment molt diverses i culturalment molt riques i plurals, limitades per la proximitat de centres molt més potents des del punt de vista de l’atenció i promoció mediàtiques de la producció cultural. Els mapes literaris han de comptar
amb l’eclosió de nous espais de centralitat, bressol de persones emprenedores dedicades a les tasques d’escriure, difondre o editar literatura.
Presenta: Rodolfo del Hoyo. Ponents: Vicenç Llorca i Sílvia Soler.
Organitza: Acolite en conveni amb l’Ajuntament de Santa Coloma